U bolnici šest povrijeđenih u sudaru u Tuzli, dvoje na respiratoru

GS
U bolnici šest povrijeđenih u sudaru u Tuzli, dvoje na respiratoru

TUZLA - U Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli hospitalizovano je šest osoba koje su povrijeđene u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se noćas dogodila u tom gradu.

Kako je potvrđeno za Kliks, svi su teško povrijeđeni dok su dvije osobe u najtežem stanju priključene na respirator.

Sat i deset minuta nakon ponoći, u tuzlanskom naselju Solana dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je sedam osoba zadobilo povrede.

Portparol tuzlanskog UKC-a Ersija Aščerić–Mujedinović je kazala da su svi pacijenti sa politraumom i teškim tjelesnim povredama i oni se nalaze u Jedinici intenzivne terapije Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju.

Aščerić-Mujedinović je precizirala da su dvije osobe u najtežem stanju te su one priključene na aparate za vještačko disanje.

-Pacijent Đ.D. (21) zadobio je povrede glave, operisan je i nalazi se na respiratoru. Povrede glave, grudnog koša i kičme zadobio je pacijent M. V. koji je operisan i nalazi se na respiratoru. Pacijentica G.M. rođena (26) godine zadobila je povrede vratne kičme i gornjih ekstremiteta, kod nje je planiran operativni zahvat i pacijentica samostalno diše - navela je Aščerić – Mujedinović

Muškarac D.A. (27) zadobio je povrede grudnog koša, kičme i abdomena te je trenutno u toku operativni zahvat. Pacijentkinja M.R. (37) adobila je povrede glave, kičme i abdomena, samostalno diše te je planiran operativni zahvat.

-Pacijent M.E. (23) je hospitalizovan u Klinici za torakalnu hirurgiju zbog povrede rebra, svjestan je i komunikativan, a u toku je dodatna dijagnostika - dodala portparolka tuzlanskog UKC-a.

Na kućno liječenje je otpušten pacijent M.K. rođen 2002. godine, koji je obrađen na prijemu Klinike za ortopediju i traumatologiju.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana