У Бањалуци и Источном Сарајеву санкционисано укупно 106 пијаних возача

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- Припадници Полицијске управе Бањалука санкционисали су 83 возача због утврђене недозвољене концентрације алкохола у организму, док су у регионалној акцији појачане контроле учесника у саобраћају 23 возача искључена су из саобраћаја због вожње под дејством алкохола, саопштено је из Полицијске управе Источно Сарајево.

Укупно је контролисано 1.108 учесника у саобраћају, међу којима је алкотестирано 1.086 возача, саопштено је данас из Полицијске управе Бањалука.

Санкционисано је 39 возача због утврђене концентрације од 0,31 до 0,80 промила алкохола у организму, 30 возача је имало између 0,81 до 1,50 промила, а 11 их је задржано у службеним просторијама до истрежњења због више од 1,5 промила алкохола у организму.

Због утврђеног присуства алкохола у организму санкционисана су два млада возача, односно возачи млађи од 21 године или са мање од три године возачког искуства.

У саопштењу се додаје да су припадници Полицијске управе Бањалука у ноћи између петка и суботе, 19. на 20. фебруара, с циљем одржавања и побољшања стања у области безбједности саобраћаја реализовали регионалну акцију појачане контроле учесника у саобраћају и том приликом је издато 109 прекршајних налога.

Полицијска управа Бањалука апелује на све учеснике у саобраћају да поштују законске одредбе, а посебно на возаче моторних возила да не управљају возилом под дејством алкохола, с циљем заштите свог живота и живота других учесника у саобраћају.

Припадници Полицијске управе Источно Сарајево реализовали су ову акцију с циљем побољшања стања у области безбједности саобраћаја, у ноћи између суботе и недјеље, 20. и 21. фебруара, са акцентом на контролу алкохолисаности возача.

Током акције укупно је контролисано 155 учесника у саобраћају, а извршено је 121 алкотестирање. Због присуства алкохола у крви санкционисана су 23 возача, а један је лишен слободе.

Код највећег броја возача, њих 16, утврђено је присуство алкохола у крви од 0,31 до 0,80 промила, шест возача управљало је возилом са 0,81 до 1,5 промила алкохола у крви, док је један имао више од 1,51 промил.

Санкционисана су 23 возача по другим основама. Из Полицијске управе Источно Сарајево напомињу да ће наставити да спроводе појачане мјере контроле у саобраћају с циљем подизања безбједности саобраћаја на виши ниво.

Они апелују на возаче, као и на остале учеснике у саобраћају, да поштују саобраћајна правила и прописе, те да се понашају у складу са Законом о основама безбједности саобраћаја на путевима БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана