U Banjaluci i Istočnom Sarajevu sankcionisano ukupno 106 pijanih vozača

Srna
Foto: Ilustracija

BANjALUKA- Pripadnici Policijske uprave Banjaluka sankcionisali su 83 vozača zbog utvrđene nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu, dok su u regionalnoj akciji pojačane kontrole učesnika u saobraćaju 23 vozača isključena su iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Ukupno je kontrolisano 1.108 učesnika u saobraćaju, među kojima je alkotestirano 1.086 vozača, saopšteno je danas iz Policijske uprave Banjaluka.

Sankcionisano je 39 vozača zbog utvrđene koncentracije od 0,31 do 0,80 promila alkohola u organizmu, 30 vozača je imalo između 0,81 do 1,50 promila, a 11 ih je zadržano u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog više od 1,5 promila alkohola u organizmu.

Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sankcionisana su dva mlada vozača, odnosno vozači mlađi od 21 godine ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva.

U saopštenju se dodaje da su pripadnici Policijske uprave Banjaluka u noći između petka i subote, 19. na 20. februara, s ciljem održavanja i poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja realizovali regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju i tom prilikom je izdato 109 prekršajnih naloga.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, s ciljem zaštite svog života i života drugih učesnika u saobraćaju.

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo realizovali su ovu akciju s ciljem poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, u noći između subote i nedjelje, 20. i 21. februara, sa akcentom na kontrolu alkoholisanosti vozača.

Tokom akcije ukupno je kontrolisano 155 učesnika u saobraćaju, a izvršeno je 121 alkotestiranje. Zbog prisustva alkohola u krvi sankcionisana su 23 vozača, a jedan je lišen slobode.

Kod najvećeg broja vozača, njih 16, utvrđeno je prisustvo alkohola u krvi od 0,31 do 0,80 promila, šest vozača upravljalo je vozilom sa 0,81 do 1,5 promila alkohola u krvi, dok je jedan imao više od 1,51 promil.

Sankcionisana su 23 vozača po drugim osnovama. Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo napominju da će nastaviti da sprovode pojačane mjere kontrole u saobraćaju s ciljem podizanja bezbjednosti saobraćaja na viši nivo.

Oni apeluju na vozače, kao i na ostale učesnike u saobraćaju, da poštuju saobraćajna pravila i propise, te da se ponašaju u skladu sa Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana