Tужилаштво извело доказе у случају пропалих вакцина

Срна
Tужилаштво извело доказе у случају пропалих вакцина

ПРИЈЕДОР- У Основном суду у Приједору данас је настављен главни претрес у предмету против начелника Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Приједор Милице Отковић због неискоришћених, односно пропалих вакцина против ковида 19.

Судија Небојша Манојловић прочитао је одговор Министарства правде Републике Српске на питање одбране да ли је Биљана Стјепановић, која је у овом поступку радила вјештачење и испитана као свједок тужилаштва, имала статус и лиценцу вјештака у вријеме вјештачења 26. маја 2021. године, у коме је Министарство правде навело да је Стјепановићева именована за вјештака 9. фебруара ове године.

На данашњем рочишту тужилац Окружног јавног тужилаштва Приједор Сања Ђаковић изводила је материјалне доказе - укупно 98 докумената, а одбрана приговоре на изведене доказе.

Бранилац оптужене, адвокат Саван Зец, рекао је да је Дому здравља Приједор упутио захтјев за достављање докумената потребних за овај судски поступак и да је јутрос добио све тражене документе осим два која су, према његовим ријечима, кључна за одбрану, те ће се са истим захтјевом Дому здравља обратити и суд ради достављања недостајућих аката.

Зец је навео и да се у два наврата обраћао тужилаштву како би добио УСБ стик са исписима температуре у хладном режиму и видео-записе са надзорних камера које тужилаштво наводи у доказним материјалима, али их, како је рекао, одбрана до данас није добила.

Наредно рочиште заказано је за 25. октобар када ће одбрана изводити материјалне доказе.

Адвокат оптужене данас је рекао да неће изводити свједоке, да неће ангажовати вјештаке и да неће испититвати оптужену.

Окружно јавно тужилаштво Приједор оптужило је начелника Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Приједор Милицу Отковић због неискориштености 1.342 дозе вакцине “Спутњик ве”.

У приједорском Дому здравља 12. априла 2021. године привремено је обустављено вакцинисање становника против ковида 19 будући да је због нестанка струје дошло до прекида хладног ланца, те је поремећена температура у замрзивачу у којем су вакцине чуване.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана