Tužilaštvo izvelo dokaze u slučaju propalih vakcina

Srna
Tužilaštvo izvelo dokaze u slučaju propalih vakcina

PRIJEDOR- U Osnovnom sudu u Prijedoru danas je nastavljen glavni pretres u predmetu protiv načelnika Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Prijedor Milice Otković zbog neiskorišćenih, odnosno propalih vakcina protiv kovida 19.

Sudija Nebojša Manojlović pročitao je odgovor Ministarstva pravde Republike Srpske na pitanje odbrane da li je Biljana Stjepanović, koja je u ovom postupku radila vještačenje i ispitana kao svjedok tužilaštva, imala status i licencu vještaka u vrijeme vještačenja 26. maja 2021. godine, u kome je Ministarstvo pravde navelo da je Stjepanovićeva imenovana za vještaka 9. februara ove godine.

Na današnjem ročištu tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor Sanja Đaković izvodila je materijalne dokaze - ukupno 98 dokumenata, a odbrana prigovore na izvedene dokaze.

Branilac optužene, advokat Savan Zec, rekao je da je Domu zdravlja Prijedor uputio zahtjev za dostavljanje dokumenata potrebnih za ovaj sudski postupak i da je jutros dobio sve tražene dokumente osim dva koja su, prema njegovim riječima, ključna za odbranu, te će se sa istim zahtjevom Domu zdravlja obratiti i sud radi dostavljanja nedostajućih akata.

Zec je naveo i da se u dva navrata obraćao tužilaštvu kako bi dobio USB stik sa ispisima temperature u hladnom režimu i video-zapise sa nadzornih kamera koje tužilaštvo navodi u dokaznim materijalima, ali ih, kako je rekao, odbrana do danas nije dobila.

Naredno ročište zakazano je za 25. oktobar kada će odbrana izvoditi materijalne dokaze.

Advokat optužene danas je rekao da neće izvoditi svjedoke, da neće angažovati vještake i da neće ispititvati optuženu.

Okružno javno tužilaštvo Prijedor optužilo je načelnika Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Prijedor Milicu Otković zbog neiskorištenosti 1.342 doze vakcine “Sputnjik ve”.

U prijedorskom Domu zdravlja 12. aprila 2021. godine privremeno je obustavljeno vakcinisanje stanovnika protiv kovida 19 budući da je zbog nestanka struje došlo do prekida hladnog lanca, te je poremećena temperatura u zamrzivaču u kojem su vakcine čuvane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana