Тројцу три деценије робије због убиства

Агенције
Тројцу три деценије робије због убиства

САРАЈЕВО - Сеад Адиловић, Ведад Вишњић и Асмир Муртовић осуђени су у сарајевском Кантоналном суду на укупно 29 година и шест мјесеци затвора због убиства Кенина Лукача и других кривичних дјела.

Адиловић је осуђен на 15 година и шест мјесеци затвора за убиство, стављање у промет дроге и оружја, а Вишњић на 11 година због убиства. Муртовић је добио три године затвора због помагања након почињења кривичног дјела убиства.

Према оптужници осуђени су 20. јануара 2022. године усмртили Кенина Лукача након краћег нагуравања у улици Руђера Бошковића. Убијени је био пријатељ Мехмеда Рамића који је усмрћен мјесец прије, што су оптужни приликом свједочења у своју користи повезали и тврдили да је управо из тог разлога и Кенин убијен.

Према њиховим тврдњама, Кенин је хтио да освети свог пријатеља, а кривио је Адиловића, Вишњића и Муртовића, јер је један од осумњичених за убиство Рамића, Адел Кабаш, рођени је брат Муртовића, који је промијенио презиме у Кабаш. Он се тренутно налази у бјекству и против њега није могуће подићи оптужницу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана