Trojcu tri decenije robije zbog ubistva

Agencije
Trojcu tri decenije robije zbog ubistva

SARAJEVO - Sead Adilović, Vedad Višnjić i Asmir Murtović osuđeni su u sarajevskom Kantonalnom sudu na ukupno 29 godina i šest mjeseci zatvora zbog ubistva Kenina Lukača i drugih krivičnih djela.

Adilović je osuđen na 15 godina i šest mjeseci zatvora za ubistvo, stavljanje u promet droge i oružja, a Višnjić na 11 godina zbog ubistva. Murtović je dobio tri godine zatvora zbog pomaganja nakon počinjenja krivičnog djela ubistva.

Prema optužnici osuđeni su 20. januara 2022. godine usmrtili Kenina Lukača nakon kraćeg naguravanja u ulici Ruđera Boškovića. Ubijeni je bio prijatelj Mehmeda Ramića koji je usmrćen mjesec prije, što su optužni prilikom svjedočenja u svoju koristi povezali i tvrdili da je upravo iz tog razloga i Kenin ubijen.

Prema njihovim tvrdnjama, Kenin je htio da osveti svog prijatelja, a krivio je Adilovića, Višnjića i Murtovića, jer je jedan od osumnjičenih za ubistvo Ramića, Adel Kabaš, rođeni je brat Murtovića, koji je promijenio prezime u Kabaš. On se trenutno nalazi u bjekstvu i protiv njega nije moguće podići optužnicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana