Тројац сакрио" мерцедес" вриједан 409.316 КМ

Небојша Томашевић
Тројац сакрио" мерцедес" вриједан 409.316 КМ

БАЊАЛУКА – Држављанин Србије Милан Ћосо (55) из Земуна, Александар Марић (47) из Пелагићева и Томислав Тривић (50) из Бањалуке оптужени су за скривање скупоцјеног "мерцедеса" АМГ ГТР кабриолет вриједног 409.316 КМ који је украден у Загребу.

Оптужницу против њих подигло је бањалучко Окружно тужилаштво, а потврдио Основни суд у Бањалуци.

Према оптужници оптужени тројац је "мерцедес" скривао од 11. фебруара до 8. марта лани иако су знали да је украден.

- Оптужени Ћосо је на неутврђен начин прибавио "mercedes benz "AMG GTR кабриолет бијеле боје иако је знао да је возило са оригиналним кључем прибављено извршењем кривичног дјела и отуђено од стране непознатих лица из куће оштећеног Ж.Ц., у Загребу Хрватска. Након тога је у намјери избјегавања полицијских контрола и система видео-надзора, те у циљу сигурног транспорта наведеног возила у Лакташе, на наведено возило поставио неприпадајуће регистарске таблице Швајцарска, те је тако наведено возило довезао на паркинг простор свог мотела у Јакуповцима код Лакташа-стоји у оптужници.

Даље се наводи да је Ћосо са Тривићем договорио да поменути "мерцедес" одвезе и сакрије у гаражу своје породичне куће власништво оца Томислава Тривића, у мјесту Бошковићи код Лакташа. Како је наведено у оптужници, тај договор су реализовали 19. фебруара лани када је Ћосо сјео у поменути "мерцедес", а Тривић у "голф 8" те су магистралним путем Клашнице – Прњавор одвезли до Тривићеве куће у Бошковићма гдје су возило паркирали у гаражи.

Након тога, 8. марта Ћосо и Марић су су у возилу „BMW X3“ отишли до гараже гдје био скривен "мерцедес" те га ради даљег скривања одвезли на другу локацију. Тог дана Марић је сјео за волан "мерцедеса", а Ћосо је кренуо испред њега са "БМВ-ом", али су их ту пресрели полицајци и ухапсили.

У оптужници се истиче да су сви оптужени знали да је поменути скупоцјени "мерцедес" прибављен извршењем кривичног дјела и да су и поред тога учествовали у прикривању. На тај начин, како се наглашава, починили су кривично дјело прикривање.

Осумњичени Милан Ћосо и Александар Марић од раније су познати по кривичним дјелима, а сумњичили су се за крађе скупоцјених возила.

Ћосо се повезивао и са паљевином собе с доказима бањалучког Основног суда у којој је подметнут пожар у новембру 2010. године. Он је означаван као крадљивац луксузних аутомобила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана