Trojac sakrio" mercedes" vrijedan 409.316 KM

Nebojša Tomašević
Trojac sakrio" mercedes" vrijedan 409.316 KM

BANjALUKA – Državljanin Srbije Milan Ćoso (55) iz Zemuna, Aleksandar Marić (47) iz Pelagićeva i Tomislav Trivić (50) iz Banjaluke optuženi su za skrivanje skupocjenog "mercedesa" AMG GTR kabriolet vrijednog 409.316 KM koji je ukraden u Zagrebu.

Optužnicu protiv njih podiglo je banjalučko Okružno tužilaštvo, a potvrdio Osnovni sud u Banjaluci.

Prema optužnici optuženi trojac je "mercedes" skrivao od 11. februara do 8. marta lani iako su znali da je ukraden.

- Optuženi Ćoso je na neutvrđen način pribavio "mercedes benz "AMG GTR kabriolet bijele boje iako je znao da je vozilo sa originalnim ključem pribavljeno izvršenjem krivičnog djela i otuđeno od strane nepoznatih lica iz kuće oštećenog Ž.C., u Zagrebu Hrvatska. Nakon toga je u namjeri izbjegavanja policijskih kontrola i sistema video-nadzora, te u cilju sigurnog transporta navedenog vozila u Laktaše, na navedeno vozilo postavio nepripadajuće registarske tablice Švajcarska, te je tako navedeno vozilo dovezao na parking prostor svog motela u Jakupovcima kod Laktaša-stoji u optužnici.

Dalje se navodi da je Ćoso sa Trivićem dogovorio da pomenuti "mercedes" odveze i sakrije u garažu svoje porodične kuće vlasništvo oca Tomislava Trivića, u mjestu Boškovići kod Laktaša. Kako je navedeno u optužnici, taj dogovor su realizovali 19. februara lani kada je Ćoso sjeo u pomenuti "mercedes", a Trivić u "golf 8" te su magistralnim putem Klašnice – Prnjavor odvezli do Trivićeve kuće u Boškovićma gdje su vozilo parkirali u garaži.

Nakon toga, 8. marta Ćoso i Marić su su u vozilu „BMW X3“ otišli do garaže gdje bio skriven "mercedes" te ga radi daljeg skrivanja odvezli na drugu lokaciju. Tog dana Marić je sjeo za volan "mercedesa", a Ćoso je krenuo ispred njega sa "BMV-om", ali su ih tu presreli policajci i uhapsili.

U optužnici se ističe da su svi optuženi znali da je pomenuti skupocjeni "mercedes" pribavljen izvršenjem krivičnog djela i da su i pored toga učestvovali u prikrivanju. Na taj način, kako se naglašava, počinili su krivično djelo prikrivanje.

Osumnjičeni Milan Ćoso i Aleksandar Marić od ranije su poznati po krivičnim djelima, a sumnjičili su se za krađe skupocjenih vozila.

Ćoso se povezivao i sa paljevinom sobe s dokazima banjalučkog Osnovnog suda u kojoj je podmetnut požar u novembru 2010. godine. On je označavan kao kradljivac luksuznih automobila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana