Требињац ухапшен због пет кривичних дјела

Н.Т.
Требињац ухапшен због пет кривичних дјела

ТРЕБИЊЕ - Полиција је брзом акцијом за дан расвијетлила пет кривичних дјела и ухапсила С.Р. из Требиња којег сумњиче да их је починио.

Како је саопштено из Полицијске управе Требиње, сумњиче га за крађу “голфа”, разбојништво, двије тешке крађе и нарушавање неповредивости стана.

- Полицијској станици Требиње је 24. марта ујутро је пријављено да је испред породичне куће украдено путничко возило “голф2”. Одмах по запримању пријаве полицијски службеници су извршили увиђај на лицу мјеста, након чега су широм претрагом терена пронашли наведено возилу у селу Дубљани код Требиња - саопштено је из полиције.

Додаје се да је Окружно јавно тужилаштво у Требињу је догађај квалификовало као кривично дјело крађе.

- Истог дана, 24. марта Полицијској станици Требиње је око 10 часова пријављено да је нападнута једна особа у породичној кући у селу Дубљани код Требиње. Наведео је да је том приликом једно или више непознатих лица отуђило око 500 евра. Догађај је Тужилаштво у Требињу квалификовало разбојништво - стоји у саопштењу.

Наглашава се да су током предузимања истражних радњи и радњи доказивања у претходна два кривична дјела полицијски службеници дошли до сазнања да су извршена још три кривична дјела.

- Утврђено је да је у селу Грмљани код Требиња извршен неовлаштен улазак у једну породичну кућу чиме је почињено кривично дјело нарушавање неповредивости стана. Надаље је откривено да су почињене и двије тешке крађе, односно да је извршена провала у двије породичне куће у селу Дубљани - казали су у полицији.

Истакли су да су полицијски службеници Полицијске управе Требиње радећи на расвјетљавању наведених кривичних дјела извршили блокаду ширег лица мјеста као и претрагу терена.

- На основу свих оперативних сазнања стекли су основ сумње да је извршилац свих пет кривичних дјела лице С.Р. из Требиња. Осумњичено лице је лишено слободе 24. марта - стоји у саопштењу полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана