Trebinjac uhapšen zbog pet krivičnih djela

N.T.
Trebinjac uhapšen zbog pet krivičnih djela

TREBINjE - Policija je brzom akcijom za dan rasvijetlila pet krivičnih djela i uhapsila S.R. iz Trebinja kojeg sumnjiče da ih je počinio.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Trebinje, sumnjiče ga za krađu “golfa”, razbojništvo, dvije teške krađe i narušavanje nepovredivosti stana.

- Policijskoj stanici Trebinje je 24. marta ujutro je prijavljeno da je ispred porodične kuće ukradeno putničko vozilo “golf2”. Odmah po zaprimanju prijave policijski službenici su izvršili uviđaj na licu mjesta, nakon čega su širom pretragom terena pronašli navedeno vozilu u selu Dubljani kod Trebinja - saopšteno je iz policije.

Dodaje se da je Okružno javno tužilaštvo u Trebinju je događaj kvalifikovalo kao krivično djelo krađe.

- Istog dana, 24. marta Policijskoj stanici Trebinje je oko 10 časova prijavljeno da je napadnuta jedna osoba u porodičnoj kući u selu Dubljani kod Trebinje. Navedeo je da je tom prilikom jedno ili više nepoznatih lica otuđilo oko 500 evra. Događaj je Tužilaštvo u Trebinju kvalifikovalo razbojništvo - stoji u saopštenju.

Naglašava se da su tokom preduzimanja istražnih radnji i radnji dokazivanja u prethodna dva krivična djela policijski službenici došli do saznanja da su izvršena još tri krivična djela.

- Utvrđeno je da je u selu Grmljani kod Trebinja izvršen neovlašten ulazak u jednu porodičnu kuću čime je počinjeno krivično djelo narušavanje nepovredivosti stana. Nadalje je otkriveno da su počinjene i dvije teške krađe, odnosno da je izvršena provala u dvije porodične kuće u selu Dubljani - kazali su u policiji.

Istakli su da su policijski službenici Policijske uprave Trebinje radeći na rasvjetljavanju navedenih krivičnih djela izvršili blokadu šireg lica mjesta kao i pretragu terena.

- Na osnovu svih operativnih saznanja stekli su osnov sumnje da je izvršilac svih pet krivičnih djela lice S.R. iz Trebinja. Osumnjičeno lice je lišeno slobode 24. marta - stoji u saopštenju policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana