Тешка несрећа код Велике Плане: Погинула два дјетета, повријеђено 12 особа

Б92, РТС
Тешка несрећа код Велике Плане: Погинула два дјетета, повријеђено 12 особа

Београд - У тешкој саобраћајној несрећи која се догодила у 4.30 часа на аутопуту Београд- Ниш код скретања за Велику Плану погинула су два дјетета, док је 12 особа повријеђено, јавља Б92.

Судар се догодио у правцу ка Београду.

До несреће је дошло када су се сударила два возила - комби холандских и аутомобил француских регистарских таблица, неколико стотина метара од скретања за Велику Плану.

Том приликом живот су изгубила два мала дјетета, старости три и десет година.

Једно је преминуло на лицу мјеста, а друго на путу до болнице.

Такође повријеђено је осам особа, који су збринути у болници у Смедеревској Паланци.

Директор те болнице изјавио је за Б92 да су у ту установу рано јутрос довезени сви повријеђени, који су држављани Француске и Холандије, највјероватније турског порекла.

Према његовим ријечима, међу повријеђенима је троје дјеце, од који је једно хитно пребачено у београдски Ургентни центар, друго је смјештено на ортопедију, а код трећег повријеђеног дјетета у току је оперативни захват.

Повријеђене су и мајке дјеце, које су задобиле повреде главе и кичме, али нису животно угрожене.

Директор болнице у Смедеревској Паланци је казао и да су из болнице звали телефоном све љекаре тог града који нису на дужности, да дођу у болницу и помогну им око збрињавања повријеђених.

Због ове несреће на аутопуту је формирана велика колона, али је јутрос, након што је завршен увиђај, саобраћај нормализован.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана