Teška nesreća kod Velike Plane: Poginula dva djeteta, povrijeđeno 12 osoba

B92, RTS
Teška nesreća kod Velike Plane: Poginula dva djeteta, povrijeđeno 12 osoba

Beograd - U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u 4.30 časa na autoputu Beograd- Niš kod skretanja za Veliku Planu poginula su dva djeteta, dok je 12 osoba povrijeđeno, javlja B92.

Sudar se dogodio u pravcu ka Beogradu.

Do nesreće je došlo kada su se sudarila dva vozila - kombi holandskih i automobil francuskih registarskih tablica, nekoliko stotina metara od skretanja za Veliku Planu.

Tom prilikom život su izgubila dva mala djeteta, starosti tri i deset godina.

Jedno je preminulo na licu mjesta, a drugo na putu do bolnice.

Takođe povrijeđeno je osam osoba, koji su zbrinuti u bolnici u Smederevskoj Palanci.

Direktor te bolnice izjavio je za B92 da su u tu ustanovu rano jutros dovezeni svi povrijeđeni, koji su državljani Francuske i Holandije, najvjerovatnije turskog porekla.

Prema njegovim riječima, među povrijeđenima je troje djece, od koji je jedno hitno prebačeno u beogradski Urgentni centar, drugo je smješteno na ortopediju, a kod trećeg povrijeđenog djeteta u toku je operativni zahvat.

Povrijeđene su i majke djece, koje su zadobile povrede glave i kičme, ali nisu životno ugrožene.

Direktor bolnice u Smederevskoj Palanci je kazao i da su iz bolnice zvali telefonom sve ljekare tog grada koji nisu na dužnosti, da dođu u bolnicu i pomognu im oko zbrinjavanja povrijeđenih.

Zbog ove nesreće na autoputu je formirana velika kolona, ali je jutros, nakon što je završen uviđaj, saobraćaj normalizovan.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana