Ситно подмићивање полицајаца их коштало 6.500 КМ!

Небојша Томашевић
Ситно подмићивање полицајаца их коштало 6.500 КМ!

БАЊАЛУКА - Милош Мартић, Данијел Живанић, Адем Курјаковић и Владимир Ђуричић из Дервенте признали су кривицу за давање мита полицајцима те пристали да им суд изрекне новчане казне у укупном износу од 6.500 КМ.

Све четворица су са Републичким тужилаштвом закључили споразуме о признању којима је предвиђено да Мартићу, Живанићу и Курјаковићу суд изрекне казне од по 1.500 КМ. Ђуричићу је предвиђена новчана казна од 2.000 КМ с обзиром на чињеницу да има кривични досије.

Према оптужници, Мартић и Живанић су кривична дјела починили у јануару, а Ђуричић и Курјаковић у фебруару ове године, када су их зауставили и контролисали полицајци И. З. и Ј. З.  на подручју Дервенте.

Тако се наводи да је Марића полиција зауставила 19. јануара док је управљао “аудијем А3”. Речено му је да је прошао кроз забрањени смјер.

- Када су му рекли да је за то прописана казна од 100 КМ до 300 КМ, два бода и забрана управљања возилом у трајању од мјесец, оптужени им је понудио мито од 20 КМ како му не би издали прекршајни налог - стоји у оптужници.

Живанића терете да је 31. јануара у Жељезничкој улици у Дервенти полицајцима дао десет КМ да га не би казнили. Како стоји у оптужници, и он је возилом прошао кроз погрешан смјер па су га полицајци зауставили те му саопштили да је починио прекршај.

Курјаковића оптужница терети да је полицајцима понудио мито од 20 евра како га не би казнили јер није посједовао лиценцу превозника. Он је контролисан 1. фебруара, када је “пасатом 6” стао на бензинској пумпи у Дервенти. Полицајци И. З. и Ј. З. су својим возилом стали поред њега те тражили на увид лиценцу превозника. Када им он то није дао, рекли су му да је починио прекршај непосједовања лиценце превозника прописан законом о друмском саобраћају. Курјаковић им је дао 20 евра како га не би казнили.

Ђуричића оптужница терети да је истим полицајцима понудио мито од 50 евра како га не би казнили јер код себе није имао возачку дозволу. Како стоји у оптужници, он је заустављен и контролисан 8. фебруара у Радничкој улици у Дервенти док је управљао “пежоом 406”.

- Када су му полицајци тражили на увид возачку дозволу, рекао им је да је депонована у Полицијској станици Дервента. Полицајци су му саопштили да је починио прекршај, а он им је дао 50 евра - стоји у оптужници.

Одгађање

Рочиште за разматрање споразума о признању кривице јуче је требало да буде одржано у Окружном суду, који ће одлучити да ли да их прихвати или одбаци, али је то одгођено због недоласка свих оптужених. На рочишту се нису појавили Адем Курјаковић и Владимир Ђуричић. Судија Сњежана Кудрић је рочиште одгодила и истакла да ће издати наредбу за принудно довођење Курјаковића и Ђуричића на суд.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана