СИПА ухапсила шверцера амфетамином

Н.Т.
СИПА ухапсила шверцера амфетамином

САРАЈЕВО - Агенција за истраге и заштиту СИПА ухапсила је осумњиченог за шверц наркотицима на подручју Кантона Сарајево и заплијенила одређену количину амфетамина.

Из СИПА је саопштено да се ухапшеном на терет ставља кривично дјело Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога.

- Хапшење је изведено у сарадњи са полицијским службеницма МУП-ом Кантона Сарајево. По наредби Кантоналног суда у Сарајеву, полицијски службеници СИПА претресли су стамбене и помоћне објекте, два путничка моторна возила и лице, те том приликом открили и привремено одузели одређену количину непознате материје која својим изгледом и структуром асоцира на опојну дрогу амфетамин - саопштила је СИПА.

Додаје се да су пронађени и заплијењени мобилни телефони, пушка, пиштољ, муниција различитог калибра и други предмете који ће послужити као доказ у даљем кривичном поступку. 

- Осумњичено лице тренутно се налази у просторијама СИПА и над њим је у току криминалистичка обрада, након чега ће у законском року бити предато у даљу надлежност Кантоналном тужилаштву Кантона Сарајево-наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана