SIPA uhapsila švercera amfetaminom

N.T.
SIPA uhapsila švercera amfetaminom

SARAJEVO - Agencija za istrage i zaštitu SIPA uhapsila je osumnjičenog za šverc narkoticima na području Kantona Sarajevo i zaplijenila određenu količinu amfetamina.

Iz SIPA je saopšteno da se uhapšenom na teret stavlja krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

- Hapšenje je izvedeno u saradnji sa policijskim službenicma MUP-om Kantona Sarajevo. Po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, policijski službenici SIPA pretresli su stambene i pomoćne objekte, dva putnička motorna vozila i lice, te tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli određenu količinu nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu amfetamin - saopštila je SIPA.

Dodaje se da su pronađeni i zaplijenjeni mobilni telefoni, puška, pištolj, municija različitog kalibra i drugi predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku. 

- Osumnjičeno lice trenutno se nalazi u prostorijama SIPA i nad njim je u toku kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predato u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo-navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana