Сејфовић доведен на суђење: Специјалци са дугим цијевима испред Канталног суда

ГС
Foto: Aрхива

САРАЈЕВО - У центру Сарајева тренутно влада опсадно стање.

Испред Кантоналног суда у Сарајеву налази се већи број специјалаца са дугим цијевима, а све због довођења Амела Сејфовића на данашње рочиште.

Подсјећамо, Врховни суд ФБиХ укинуо је пресуду Кантоналног суда у Сарајеву којом је Амел Сејфовић био осуђен на 10 година затвора због бијега из КПЗ Сарајево. Пресуда је укинута и његовим помагачима, те је предмет враћен Кантоналном суду на поновно суђење.

Амел Сејфовић је био осуђен због организовања криминалне групе која му је омогућила бијег из КПЗ, док су остали проглашени кривима за помагање. Он је због бјекства био осуђен на 10 година, Игор Милош на годину, Џевад Хазић седам, док је Амир Ибрахими добио пет година затвора.

Сејфовић је из затвора побјегао 3. септембра 2017. године, а ухапшен је 11. септембра на локацији између Високог и Кисељака. У овом предмету се судило још и Игору Бузову, Сањину Борчаку и Мирзи Фазлићу, који су осуђени на основу споразума о признању кривице који су склопили са Тужилаштвом КС, пише Аваз.

Сејфовић у КПЗ Зеница тренутно служи казну од 14 и по година због пљачке банке којом приликом је убијен бициклиста, преноси Српскаинфо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана