Sejfović doveden na suđenje: Specijalci sa dugim cijevima ispred Kantalnog suda

GS
Foto: Arhiva

SARAJEVO - U centru Sarajeva trenutno vlada opsadno stanje.

Ispred Kantonalnog suda u Sarajevu nalazi se veći broj specijalaca sa dugim cijevima, a sve zbog dovođenja Amela Sejfovića na današnje ročište.

Podsjećamo, Vrhovni sud FBiH ukinuo je presudu Kantonalnog suda u Sarajevu kojom je Amel Sejfović bio osuđen na 10 godina zatvora zbog bijega iz KPZ Sarajevo. Presuda je ukinuta i njegovim pomagačima, te je predmet vraćen Kantonalnom sudu na ponovno suđenje.

Amel Sejfović je bio osuđen zbog organizovanja kriminalne grupe koja mu je omogućila bijeg iz KPZ, dok su ostali proglašeni krivima za pomaganje. On je zbog bjekstva bio osuđen na 10 godina, Igor Miloš na godinu, Dževad Hazić sedam, dok je Amir Ibrahimi dobio pet godina zatvora.

Sejfović je iz zatvora pobjegao 3. septembra 2017. godine, a uhapšen je 11. septembra na lokaciji između Visokog i Kiseljaka. U ovom predmetu se sudilo još i Igoru Buzovu, Sanjinu Borčaku i Mirzi Fazliću, koji su osuđeni na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji su sklopili sa Tužilaštvom KS, piše Avaz.

Sejfović u KPZ Zenica trenutno služi kaznu od 14 i po godina zbog pljačke banke kojom prilikom je ubijen biciklista, prenosi Srpskainfo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana