Сарајевска полиција плијени паркинге

ГС
Foto: Кликс

САРАЈЕВО - Паркинг у Сарајеву који се налази на адреси Бистрик 1 запечаћен је јутрос у склопу предмета који се односи на акцију “Старт”, односно Ибрахима Хаџибајрића, али и Адмира Арнаутовића Шмрка и криминал откривен уз помоћ „Скај“ апликације, јавио је портал Кликс.

-На основу Рјешења Кантоналног суда у Сарајеву, Федерална агенција за управљање одузетом имовином запечатила је “ЕуроПарк” д.о.о. Сарајево које се налази на адреси Бистрик 1 - стоји у обавјештењу Федералне агенције за управљање одузетом имовином, које се налази на запечаћеном паркингу.

Незваанично, полиција је добила налог да запечати пет паркинга на неколико локација у Сарајеву, као и фирме. Једна од локација је и паркинг “Телали” код Вијећнице.

Ова акција се спроводи у оквиру истраге која се односи на Ибрахима Хаџибајрића и Елмедина Каришика, али и на Адмира Арнаутовића за којег се сумња да је прао новац преко тих паркинга. Спорни објекти и имовина нису у директном власништву Арнаутовића, али тужилаштво, како наводи портал, сумња да је он стварни власник. Конкретно, запечаћени паркинг на Бистрику је у власништву једног од његових сарадника.

Све је повезано са акцијом “Старт”, у оквиру које је ухапшен начелник општине Стари Град Ибрахим Хаџибајрић.

Хаџибајрић је ухапшен прије скоро мјесец у оквиру акције “Старт” која се односи на више повезаних особа. Међу њима је и Арнаутовић, који је ухапшен у септембру прошле године од када се налази у истражном затвору, а Суд БиХ му је више пута продужио притвор. Важећа одлука суда је до 20. јуна, али се очекује да ће Тужилаштво затражити продужење притвора или подизање оптужнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана