Sarajevska policija plijeni parkinge

GS
Foto: Kliks

SARAJEVO - Parking u Sarajevu koji se nalazi na adresi Bistrik 1 zapečaćen je jutros u sklopu predmeta koji se odnosi na akciju “Start”, odnosno Ibrahima Hadžibajrića, ali i Admira Arnautovića Šmrka i kriminal otkriven uz pomoć „Skaj“ aplikacije, javio je portal Kliks.

-Na osnovu Rješenja Kantonalnog suda u Sarajevu, Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom zapečatila je “EuroPark” d.o.o. Sarajevo koje se nalazi na adresi Bistrik 1 - stoji u obavještenju Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom, koje se nalazi na zapečaćenom parkingu.

Nezvaanično, policija je dobila nalog da zapečati pet parkinga na nekoliko lokacija u Sarajevu, kao i firme. Jedna od lokacija je i parking “Telali” kod Vijećnice.

Ova akcija se sprovodi u okviru istrage koja se odnosi na Ibrahima Hadžibajrića i Elmedina Karišika, ali i na Admira Arnautovića za kojeg se sumnja da je prao novac preko tih parkinga. Sporni objekti i imovina nisu u direktnom vlasništvu Arnautovića, ali tužilaštvo, kako navodi portal, sumnja da je on stvarni vlasnik. Konkretno, zapečaćeni parking na Bistriku je u vlasništvu jednog od njegovih saradnika.

Sve je povezano sa akcijom “Start”, u okviru koje je uhapšen načelnik opštine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

Hadžibajrić je uhapšen prije skoro mjesec u okviru akcije “Start” koja se odnosi na više povezanih osoba. Među njima je i Arnautović, koji je uhapšen u septembru prošle godine od kada se nalazi u istražnom zatvoru, a Sud BiH mu je više puta produžio pritvor. Važeća odluka suda je do 20. juna, ali se očekuje da će Tužilaštvo zatražiti produženje pritvora ili podizanje optužnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana