Шакић ослобођен оптужби за убиство Ћулума

Јасмина Салопек
Foto: Принтскрин видео/Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Синиша Шакић (38) звани Кинез из Бањалуке ослобођен је у Окружном суду у овом граду оптужби за убиство суграђанина Славише Ћулума (36) .

Ћулум је изрешетан у сачекуши у којој су учествовала двојица нападача у мају 2020. године.

Предсједник судског вијећа Бранимир Јукић рекао је да је Шакићу аутоматски укинут притвор те га пуштају на слободу.

Тужилац Сњежана Петковић изразила је незадовољство пресудом те најавила жалбу.

Суђење Шакићу  трајало је више од двије године - овај маратонски процес почео је 24. маја 2021. и више пута је одгађан, а због немогућности вјештака одбране да уради ДНК вјештачење пауза у суђењу је трајала осам мјесеци.

Шакић је због овог злочина хапшен два пута и први пут су му лисице стављене на руке крајем маја 2020. године на граничном прелазу Градина када је покушао да пријеђе границу. Он је пјешке дошао из Хрватске на гранични прелаз те покушао да уђе БиХ. Након криминалистичке истраге он је дан касније пуштен. Поново је ухапшен 27. јула 2020. године када су му специјалци ставили лисице на руке у кафићу “Гетсби” код хотела “Босна” у центру Бањалуке због сумње да је убио Ћулума.

Шакић је био оптужен да је 15. маја 2020. године у Драгочају, са још једном непознатом особом Ћулуму припремио засједу у шуми недалеко од његове куће те  да су када је он наишао на њега  из двије пушке испалили 22 хица и убили га.

Шакић и убијени Ћулум били су у сукобу више година иако су раније били блиски. Сукоб између њих почео је још 2010. године и први већи ватрени обрачун двојице бивших пријатеља био је 28. фебруара те године када је Ђулум сивим “аудијем” дошао пред кућу Шакића да ријеше размирице, а он је с балкона испуцао рафал на возило. Тада нико није рањен, а обрачун је настављен 1. марта 2010. године када је у размјени ватре у Карађорђевој улици на Лаушу између њих Ћулум рањен у лијево раме.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана