Šakić oslobođen optužbi za ubistvo Ćuluma

Jasmina Salopek
Foto: Printskrin video/Dražan Pozderović

BANjALUKA - Siniša Šakić (38) zvani Kinez iz Banjaluke oslobođen je u Okružnom sudu u ovom gradu optužbi za ubistvo sugrađanina Slaviše Ćuluma (36) .

Ćulum je izrešetan u sačekuši u kojoj su učestvovala dvojica napadača u maju 2020. godine.

Predsjednik sudskog vijeća Branimir Jukić rekao je da je Šakiću automatski ukinut pritvor te ga puštaju na slobodu.

Tužilac Snježana Petković izrazila je nezadovoljstvo presudom te najavila žalbu.

Suđenje Šakiću  trajalo je više od dvije godine - ovaj maratonski proces počeo je 24. maja 2021. i više puta je odgađan, a zbog nemogućnosti vještaka odbrane da uradi DNK vještačenje pauza u suđenju je trajala osam mjeseci.

Šakić je zbog ovog zločina hapšen dva puta i prvi put su mu lisice stavljene na ruke krajem maja 2020. godine na graničnom prelazu Gradina kada je pokušao da prijeđe granicu. On je pješke došao iz Hrvatske na granični prelaz te pokušao da uđe BiH. Nakon kriminalističke istrage on je dan kasnije pušten. Ponovo je uhapšen 27. jula 2020. godine kada su mu specijalci stavili lisice na ruke u kafiću “Getsbi” kod hotela “Bosna” u centru Banjaluke zbog sumnje da je ubio Ćuluma.

Šakić je bio optužen da je 15. maja 2020. godine u Dragočaju, sa još jednom nepoznatom osobom Ćulumu pripremio zasjedu u šumi nedaleko od njegove kuće te  da su kada je on naišao na njega  iz dvije puške ispalili 22 hica i ubili ga.

Šakić i ubijeni Ćulum bili su u sukobu više godina iako su ranije bili bliski. Sukob između njih počeo je još 2010. godine i prvi veći vatreni obračun dvojice bivših prijatelja bio je 28. februara te godine kada je Đulum sivim “audijem” došao pred kuću Šakića da riješe razmirice, a on je s balkona ispucao rafal na vozilo. Tada niko nije ranjen, a obračun je nastavljen 1. marta 2010. godine kada je u razmjeni vatre u Karađorđevoj ulici na Laušu između njih Ćulum ranjen u lijevo rame.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana