Број украдених возила у кантону Сарајево 2,5 пута већи него у цијелој Српској

Срна
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

САРАЈЕВО - На подручју Кантона Сарајево у протеклих осам мјесеци украдено је 64 возила, што је десет више него у истом периоду прошле године, показују подаци МУП-а Кантона Сарајево.

Број украдених возила на подручју Кантона Сарајево је скоро 2,5 пута већи у односу на број украдених возила на територији цијеле Републике Српске.

Према званичним подацима МУП-а Републике Српске, за осам мјесеци ове године пријављено је 27 кривичних дјела која се односе на отуђење моторног возила.

Број кривичних дјела у вези са отуђењем моторних возила је мањи за 32,5 одсто у односу на упоредни период. У посматраном периоду полицијски службеници МУП-а Српске су пронашли и власницима вратили 28 возила, од којих је 16 отуђено на територији Републике Српске, три на територији Федерације БиХ и девет возила за којима је потрагу расписао Интерпол.

Само за седам мјесеци ове године на подручју Федерације БиХ украдено је 146 возила, а раст броја украдених возила евидентан је на подручју Кантона Сарајево и Тузланског кантона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана