Broj ukradenih vozila u kantonu Sarajevo 2,5 puta veći nego u cijeloj Srpskoj

Srna
Foto: ILUSTRACIJA

SARAJEVO - Na području Kantona Sarajevo u proteklih osam mjeseci ukradeno je 64 vozila, što je deset više nego u istom periodu prošle godine, pokazuju podaci MUP-a Kantona Sarajevo.

Broj ukradenih vozila na području Kantona Sarajevo je skoro 2,5 puta veći u odnosu na broj ukradenih vozila na teritoriji cijele Republike Srpske.

Prema zvaničnim podacima MUP-a Republike Srpske, za osam mjeseci ove godine prijavljeno je 27 krivičnih djela koja se odnose na otuđenje motornog vozila.

Broj krivičnih djela u vezi sa otuđenjem motornih vozila je manji za 32,5 odsto u odnosu na uporedni period. U posmatranom periodu policijski službenici MUP-a Srpske su pronašli i vlasnicima vratili 28 vozila, od kojih je 16 otuđeno na teritoriji Republike Srpske, tri na teritoriji Federacije BiH i devet vozila za kojima je potragu raspisao Interpol.

Samo za sedam mjeseci ove godine na području Federacije BiH ukradeno je 146 vozila, a rast broja ukradenih vozila evidentan je na području Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana