Расвијетљен инцидент који је потресао Бањалуку: Покушао да прича са дјевојчицом а не да је отме

Невена Бунић
Расвијетљен инцидент који је потресао Бањалуку: Покушао да прича са дјевојчицом а не да је отме

Бањалука - Иако је у први мах прича о покушају отмице двије дјевојчице на Старчевици која се брзо раширила градом ужаснула становнике Бањалуке али и цијеле РС, истрагом против ухапшеног В. С. (39) утврђено да то није истина. Ове наводе јуче је потврдила и полиција.

У Полицијској управи Бањалука прво су  саопштили да су В. С. привели због сумње да је покушао да отме дјевојчицу која је била у друштву са другарицом испред маркета у улици Слободана Кустурића. Међутим, услиједило је друго саопштење у којем је наведено да је цијели  случај пренадуван.

-  Утврдили смо да В. С. није покушао насилно да увуче малољетницу у возило, нити је његово ауто било у улици Слободана Кустурића. Он је дјевојчицу узео за руку јер је хтио да прича са њом, због чега се она препала. Послије тога ју је пустио и није је пошао за њом - рекла је портпарол Полицијске управе Бањалука Марија Маркановић.

Према првобитним информацијама, дјевојчице које су биле испред макета “Ас” су  вриштале када им је  В. С. пришао и покушао да отме једну од њих. Побјегао је када је видио да је брат од једне малољетнице изашао из маркета да види шта се дешава.

“Киднапер” се након тога наводно одвезао у свом “опелу”, а ухапшен је исте вечери. Портпарол Полицијске управе Бањалука Марија Маркановић потврдила је да В. С. не терете за покушај отмице, како је догађај према почетним сазнањима из анонимне пријаве квалификовао дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука.

- Након комплетирања предмета, о овом случају доставићемо извјештај тужилаштву - казала је Маркановићева.

Према причи извора “Гласа Српске” В. С. је психички болесник, и након испитивања у полицији смјештен је у Клинику за психијатрију  у Бањалуци. Он се неколико пута лијечио у психијатријским установама, а раније није осуђиван и није познат  органима гоњења.

Психолог Јадранко Јанковић објаснио је да дијагнозу колико је неко психички болестан дају стручњаци и да се тим особама не одузимају грађанска права.

- То зависи од налаза а права, као што је управљање возилом и слично, се одузимају само уколико особа има тешко обољење - казао је Јанковић.

Забринути родитељи

Прича о покушају отмице забринула је бројне родитеље на Старчевици. Испред маркета “Ас” малишани су јуче шетали у пратњи старијих, а оближње игралиште је било празно.

- Без обзира да ли је било отмице или не, сама помисао на то ме ужаснула. Упркос свему моју дјецу не испуштам из вида. Не разумијем родитеље који допуштају дјеци да навече ходају сама - казала је мјештанка Старчевице.

Бијели комби

Према незваничним информацијама, дјевојчица са којом је В. С. покушао да прича, прошлог љета је дигла бањалучку полицију на ноге. Она је наводно пласирала причу о  бијелом комбију, према којој је возач мамио дјецу да уђу у то возило. Полиција је из неколико бањалучких насеља добила пријаве о фамозном комбију, али никада није утврђено да ли је ова прича истинита.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана