Рађевићу и Поповићу једномјесечни притвор

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО- Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор Срђану Рађевићу и Даворину Поповићу, осумњиченима у предмету "Бојан Цвијетић и други" за организовани криминал и друга кривична дјела.

Суд БиХ прихватио је приједлог Тужилаштва БиХ са јучерашњег рочишта и донио рјешење којим притвор Рађевићу и Поповићу може трајати најдуже мјесец, рачунајући од дана лишења слободе, односно 9. августа или до нове судске одлуке.

Притвор је одређен због постојања посебних притворских разлога прописаних Законом о кривичном поступку БиХ, односно због опасности од бјекства, бојазни да ће уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе и трагове важне за кривични поступак, утицати на свједоке, саучеснике или прикриваче и бојазни да ће поновити кривично дјело, саопштено је из Суда БиХ.

Срђан Рађевић осумњичен је за кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет дроге, а Даворин Поповић кривичног дјела организовани криминал, у вези са кривичним дјелима неовлашћени промет дроге, недозвољен промет акцизних производа и кријумчарење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана