Rađeviću i Popoviću jednomjesečni pritvor

Srna
Foto: Ilustracija

SARAJEVO- Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Srđanu Rađeviću i Davorinu Popoviću, osumnjičenima u predmetu "Bojan Cvijetić i drugi" za organizovani kriminal i druga krivična djela.

Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva BiH sa jučerašnjeg ročišta i donio rješenje kojim pritvor Rađeviću i Popoviću može trajati najduže mjesec, računajući od dana lišenja slobode, odnosno 9. avgusta ili do nove sudske odluke.

Pritvor je određen zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga propisanih Zakonom o krivičnom postupku BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze i tragove važne za krivični postupak, uticati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače i bojazni da će ponoviti krivično djelo, saopšteno je iz Suda BiH.

Srđan Rađević osumnjičen je za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet droge, a Davorin Popović krivičnog djela organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima neovlašćeni promet droge, nedozvoljen promet akciznih proizvoda i krijumčarenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana