Раде Мерџан признао да је претукао младића

Приредила: Катарина Шапоња
Раде Мерџан признао да је претукао младића

ЧАПЉИНА - Раде Мерџан (50) из Чапљине, против којег је потврђена оптужница Тужилаштва херцеговачко-неретванског кантона признао је у петак у Општинском суду у овом граду кривично дјело тешка тјелесна повреда.

Како пишу федерални медији, он се терети да је 9. априла ове године брутално, ручном батеријом претукао 19-огодишњег Матеа Мишића због лакше саобраћајне несреће. Након овога, одржани су протести у овом граду те је на крају дошло и до Мерџановог признања.

Из кантоналног тужилаштва ХНК навели су да су након спроведене истраге подигли оптужницу против њега, јер је осумњичен за наношење тешких повреда које је Општински суд у Чапљини потврдио.

- Наиме, оптужницом се оптужени сумњичи да је 9. априла ове године, око 21.30, у мјесту Тасовчићи град Чапљина, пошто је претходно учествовао у саобраћајној несрећи која се догодила непосредно прије самог напада на магистралном путу М-17 у мјесту Чељево, на начин да је оштећени М. Б. М, управљајући возилом “пасат”, власништво И. М. отпозади ударио у возило “џета”, власништво Радета Мерџана, при чему га је оштетио те се великом брзином удаљио са мјеста незгоде у правцу Тасовчића - пише у оптужници.

Додали су да га је оптужени “џетом” сустигао и зауставио “пасат” који је возио М. Б. М.

- Тада се обратио оштећеном говорећи му: “Излази из аута, излази из аута, зашто си ме ударио са својим возилом и побјегао са лица мјеста”, да би га након тога физички напао, ударајући га више пута у предјелу главе ручном батеријом МЕГ-ЛИТЕ, црне боје, дужине 44 центиметра. При томе је оштећени задобио тешке тјелесне повреде у виду прелома лијеве коштане очне шупљине и прелом горњочељусне коштане шупљине обострано - наводи се у оптужници.

Протести

Након овог догађаја, који је у чапљинској Полицијској управи окарактерисан као нарушавање јавног реда и мира, тек је накнадно Мерџан приведен, а у Чапљини су одржани протести.

- Кажу ми извори из полиције да се Раде Мерџан брани ријечима да је дјечака тукао батеријом, а не пиштољем. Монструм, насилник, силеџија, покушава поново да се извуче прљавим и јефтиним триковима какве је користио годинама за своје криминалне радње, али овога пута биће научна фантастика ако се извуче - поручио је независни одборник Сандро Јурковић који је истакао да је такође био жртва Мерџана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана