Rade Merdžan priznao da je pretukao mladića

Priredila: Katarina Šaponja
Rade Merdžan priznao da je pretukao mladića

ČAPLjINA - Rade Merdžan (50) iz Čapljine, protiv kojeg je potvrđena optužnica Tužilaštva hercegovačko-neretvanskog kantona priznao je u petak u Opštinskom sudu u ovom gradu krivično djelo teška tjelesna povreda.

Kako pišu federalni mediji, on se tereti da je 9. aprila ove godine brutalno, ručnom baterijom pretukao 19-ogodišnjeg Matea Mišića zbog lakše saobraćajne nesreće. Nakon ovoga, održani su protesti u ovom gradu te je na kraju došlo i do Merdžanovog priznanja.

Iz kantonalnog tužilaštva HNK naveli su da su nakon sprovedene istrage podigli optužnicu protiv njega, jer je osumnjičen za nanošenje teških povreda koje je Opštinski sud u Čapljini potvrdio.

- Naime, optužnicom se optuženi sumnjiči da je 9. aprila ove godine, oko 21.30, u mjestu Tasovčići grad Čapljina, pošto je prethodno učestvovao u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila neposredno prije samog napada na magistralnom putu M-17 u mjestu Čeljevo, na način da je oštećeni M. B. M, upravljajući vozilom “pasat”, vlasništvo I. M. otpozadi udario u vozilo “džeta”, vlasništvo Radeta Merdžana, pri čemu ga je oštetio te se velikom brzinom udaljio sa mjesta nezgode u pravcu Tasovčića - piše u optužnici.

Dodali su da ga je optuženi “džetom” sustigao i zaustavio “pasat” koji je vozio M. B. M.

- Tada se obratio oštećenom govoreći mu: “Izlazi iz auta, izlazi iz auta, zašto si me udario sa svojim vozilom i pobjegao sa lica mjesta”, da bi ga nakon toga fizički napao, udarajući ga više puta u predjelu glave ručnom baterijom MEG-LITE, crne boje, dužine 44 centimetra. Pri tome je oštećeni zadobio teške tjelesne povrede u vidu preloma lijeve koštane očne šupljine i prelom gornjočeljusne koštane šupljine obostrano - navodi se u optužnici.

Protesti

Nakon ovog događaja, koji je u čapljinskoj Policijskoj upravi okarakterisan kao narušavanje javnog reda i mira, tek je naknadno Merdžan priveden, a u Čapljini su održani protesti.

- Kažu mi izvori iz policije da se Rade Merdžan brani riječima da je dječaka tukao baterijom, a ne pištoljem. Monstrum, nasilnik, siledžija, pokušava ponovo da se izvuče prljavim i jeftinim trikovima kakve je koristio godinama za svoje kriminalne radnje, ali ovoga puta biće naučna fantastika ako se izvuče - poručio je nezavisni odbornik Sandro Jurković koji je istakao da je takođe bio žrtva Merdžana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana