Путем „Фејсбука“ пријетио градоначелнику и начелнику Полицијске управе

Небојша Томашевић
Путем „Фејсбука“ пријетио градоначелнику и начелнику Полицијске управе

ТРЕБИЊЕ – Глигор А. приведен је и испитан због сумње да је на друштвеној мрежи „Фејсбук“ написао коментар у коме је вријеђао и пријетио градоначелнику Требиња Мирку Ћурићу, начелнику Полицијске управе тог града Синиши Лакети, те Луки Таминџији као и Жарку Лакети, сазнаје „Глас Српске“.

Глигор A. је коментар написао на „Фејсбук“ страници Херцег телевизије, испод текста „Вукановић у новој епизоди блокирања улаза у јавне институције“ .

Како сазнајемо између осталог је, помињући ове особе, навео

да „имају још мало живота“ и да их „неће пуно мучити“.  Псовао им је  „мртву мајку лоповску“,те навео да ће „Требиње бити љепше без кумова Мике и Луке“…

Сазнајемо да је овај случај полицији пријавио градоначелник Требиња.

Из Полицијске управе Требиње, наводећи иницијале, саопштили су да Глигора А, терете за угрожавање сигурности и да и је овај случај пријављен данас.

- Полицији је једно лице пријавило да је Г.А. на фејсбук страници Херцег телевизије, испод текста са насловом „Вукановић у новој епизоди блокирања улаза у јавне институције“ написало коментар који је код особе која је пријавила изазвао осјећај угрожености по живот и тијело - наводи се у саопштењу.

Додаје се да је након тога Г.А.  ухапшен те је претресен стан који он користи.

- Приликом претреса  су уз потврду о привременом одузимању предмета одузети кућиште рачунара непознате марке и два мобилна телефона. О пријави је обавијештено Окружно јавно тужилаштво у Требињу које је догађај квалификовало као кривично дјело угрожавање сигурности  те је наложило полицијским службеницима да предузму све мјере и радње с циљем благовременог документовања кривичног дјела – стоји у полицијском саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана