Putem „Fejsbuka“ prijetio gradonačelniku i načelniku Policijske uprave

Nebojša Tomašević
Putem „Fejsbuka“ prijetio gradonačelniku i načelniku Policijske uprave

TREBINjE – Gligor A. priveden je i ispitan zbog sumnje da je na društvenoj mreži „Fejsbuk“ napisao komentar u kome je vrijeđao i prijetio gradonačelniku Trebinja Mirku Ćuriću, načelniku Policijske uprave tog grada Siniši Laketi, te Luki Tamindžiji kao i Žarku Laketi, saznaje „Glas Srpske“.

Gligor A. je komentar napisao na „Fejsbuk“ stranici Herceg televizije, ispod teksta „Vukanović u novoj epizodi blokiranja ulaza u javne institucije“ .

Kako saznajemo između ostalog je, pominjući ove osobe, naveo

da „imaju još malo života“ i da ih „neće puno mučiti“.  Psovao im je  „mrtvu majku lopovsku“,te naveo da će „Trebinje biti ljepše bez kumova Mike i Luke“…

Saznajemo da je ovaj slučaj policiji prijavio gradonačelnik Trebinja.

Iz Policijske uprave Trebinje, navodeći inicijale, saopštili su da Gligora A, terete za ugrožavanje sigurnosti i da i je ovaj slučaj prijavljen danas.

- Policiji je jedno lice prijavilo da je G.A. na fejsbuk stranici Herceg televizije, ispod teksta sa naslovom „Vukanović u novoj epizodi blokiranja ulaza u javne institucije“ napisalo komentar koji je kod osobe koja je prijavila izazvao osjećaj ugroženosti po život i tijelo - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je nakon toga G.A.  uhapšen te je pretresen stan koji on koristi.

- Prilikom pretresa  su uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeti kućište računara nepoznate marke i dva mobilna telefona. O prijavi je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju koje je događaj kvalifikovalo kao krivično djelo ugrožavanje sigurnosti  te je naložilo policijskim službenicima da preduzmu sve mjere i radnje s ciljem blagovremenog dokumentovanja krivičnog djela – stoji u policijskom saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana