Пуцњава у Бањалуци, рањен Дејан Костић Дела ФОТО, VIDEO

ГС
Мјесто пуцњаве/Дејан Костић Дела
Foto: В. Трипић/Архива | Мјесто пуцњаве/Дејан Костић Дела

БАЊАЛУКА - Дејан Костић Дела рањен је ноћас у пуцњави која се догодила у Бањалуци, a полиција трага за нападачем.

Пуцњава се догодила око поноћи у бањалучком насељу Старчевица, а Костић је након пуцњаве превезен у Универзитетски клинички центар (УКЦ) Републике Српске.

У УКЦ-у Српске рекли су да је ноћас 10 минута иза поноћи колима Службе хитне помоћи Дома здравља Бањалука у Ургентни центар УКЦ Републике Српске довезен пацијент Д.К. (32).

– Пацијент је примљен стабилних виталних параметара са прострелном раном лијеве наткољенице, хируршки збринут и предложена хоспитализација ради даљег праћења, али је на лични захтјев пацијент напустио здравствену установу – појаснили су у УКЦ-у.

У  Полицијској управи Бањалука рекли су да предузимају све неопходне мјере и да полиција трага за нападачем који је ноћас ранио Дејана Костића Делу.

Рекли су да им је ноћас десер минута након поноћи од стране УКЦ-а Српске пријављено је, да се непосредно прије пријаве, једна особа јавила ради указивања медицинске помоћи.

– Јавила им се особа ради збрињавања тјелесних повреда које је задобио пуцањем из ватреног оружја од стране другог лица, у насељу Старчевица, град Бањалука – појаснили су ПУ Бањалука у додали да је у току увиђај.

О догађају је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који је наведени догађај квалификовао као кривично дјело „Тјелесна повреда“.

На лицу мјеста гдје је ноћас рањен Костић још траје увиђај који обезбјеђује полиција. Полицајци претражују парк у потрази за чаурама.

Мјештани су за портал Српскаинфо рекли да су чули најмање пет или шест пуцњева.

– Сваки пуцањ се чуо на размаку од десетак секунди – каже један од мјештана.

За сада нема ухапшених због ове пуцњаве.

Дејан Костић је познат полицији по тешким кривичним дјелима и до сада је више пута осуђиван на затворске казне. Између осталог био је осуђен и на пет година робије због покушаја убиства. Више пута је довођен у везу са тучама, крађама и другим тешким кривичним делима.

Прије пар година ухапшен је након што је на друштвеним мрежама процурио снимак како малтретира и шамара два младића у Бањалуци.

Два пута је избоден ножем, а касније је тврдио да је убоден несрећним случајем и да није било сукоба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана