Pucnjava u Banjaluci, ranjen Dejan Kostić Dela FOTO, VIDEO

GS
Mjesto pucnjave/Dejan Kostić Dela
Foto: V. Tripić/Arhiva | Mjesto pucnjave/Dejan Kostić Dela

BANjALUKA - Dejan Kostić Dela ranjen je noćas u pucnjavi koja se dogodila u Banjaluci, a policija traga za napadačem.

Pucnjava se dogodila oko ponoći u banjalučkom naselju Starčevica, a Kostić je nakon pucnjave prevezen u Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske.

U UKC-u Srpske rekli su da je noćas 10 minuta iza ponoći kolima Službe hitne pomoći Doma zdravlja Banjaluka u Urgentni centar UKC Republike Srpske dovezen pacijent D.K. (32).

– Pacijent je primljen stabilnih vitalnih parametara sa prostrelnom ranom lijeve natkoljenice, hirurški zbrinut i predložena hospitalizacija radi daljeg praćenja, ali je na lični zahtjev pacijent napustio zdravstvenu ustanovu – pojasnili su u UKC-u.

U  Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da preduzimaju sve neophodne mjere i da policija traga za napadačem koji je noćas ranio Dejana Kostića Delu.

Rekli su da im je noćas deser minuta nakon ponoći od strane UKC-a Srpske prijavljeno je, da se neposredno prije prijave, jedna osoba javila radi ukazivanja medicinske pomoći.

– Javila im se osoba radi zbrinjavanja tjelesnih povreda koje je zadobio pucanjem iz vatrenog oružja od strane drugog lica, u naselju Starčevica, grad Banjaluka – pojasnili su PU Banjaluka u dodali da je u toku uviđaj.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je navedeni događaj kvalifikovao kao krivično djelo „Tjelesna povreda“.

Na licu mjesta gdje je noćas ranjen Kostić još traje uviđaj koji obezbjeđuje policija. Policajci pretražuju park u potrazi za čaurama.

Mještani su za portal Srpskainfo rekli da su čuli najmanje pet ili šest pucnjeva.

– Svaki pucanj se čuo na razmaku od desetak sekundi – kaže jedan od mještana.

Za sada nema uhapšenih zbog ove pucnjave.

Dejan Kostić je poznat policiji po teškim krivičnim djelima i do sada je više puta osuđivan na zatvorske kazne. Između ostalog bio je osuđen i na pet godina robije zbog pokušaja ubistva. Više puta je dovođen u vezu sa tučama, krađama i drugim teškim krivičnim delima.

Prije par godina uhapšen je nakon što je na društvenim mrežama procurio snimak kako maltretira i šamara dva mladića u Banjaluci.

Dva puta je izboden nožem, a kasnije je tvrdio da je uboden nesrećnim slučajem i da nije bilo sukoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana