Пржуљ требао бити у затвору, а ухапшен

М. Кењић, Г. Обрадовић
Пржуљ требао бити у затвору, а ухапшен

ИСТОЧНО СAРAЈЕВО - Припадници полиција РС и ФБиХ ухапсили су јуче Горана Пржуља (31) и још шест особа које наводно припадају његовој криминалној групи и претресли седам локација у Лукавици, Војковићима и Кантону Сарајево.

Хапшење и претреси обављени су на основу оперативних сазнања да је група Горана Пржуља поново активна у крађи аутомобила. Претрес на осмој локацији није био завршен до закључења овог броја "Гласа Српске".

"Глас Српске" незванично сазнаје да су, осим Пржуља, ухапшени Ранко Драшкић (41), Милан Међо (42), Горан Нинковић (30), Милосав Самарџић (34), Бошко Шкркар (26) и Радислав Гаврић (29).

Пржуља, који је бивши полицајац, Врховни суд РС је 2. септембра прошле године са другим члановима аутомафије осудио на казну затвора од четири године.

Осуђен је јер је као шеф организоване злочиначке организације вршио крађу аутомобила, а код њих у претресу је полиција нашла и већу количину дроге и оружја.

Пржуљ је био на издржавању казне у КПЗ Фоча, али је ухапшен на допусту јер је користио затворске погодности. У Источном Сарајеву наводе да је Пржуљ врло често боравио код куће, иако је требало да буде у затвору.

- Пржуљ није ухапшен. Немој ме ништа питати, не могу да коментаришем. Он се води као затвореник. За све коментаре питајте министра - рекао је директор КПЗ Фоча Синиша Голијанин.

Приликом јучерашње акције током претреса пронађен је алат који се користи за крађу аутомобила - декодер за возила и два "сирова" кључа (ломача), те три радио-станице - мотороле.

Приликом претреса пронађен је и пиштољ марке "застава" калибра 6,35 милиметара, одређена количина пиштољске муниције, десет мобилних телефона, три SIM картице, украдени мотор "скутер" и неколико кључева за аутомобиле.

"Мотороле"

"Мотороле", које је у акцији пронашла полиција, у тренутку одузимања су имале радну фреквенцију полиције МУП-а Републике Српске и МУП-а Кантона Сарајева. Оне су највјероватније коришћене приликом крађе возила ради лоцирања положаја полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана