Pržulj trebao biti u zatvoru, a uhapšen

M. Kenjić, G. Obradović
Pržulj trebao biti u zatvoru, a uhapšen

ISTOČNO SARAJEVO - Pripadnici policija RS i FBiH uhapsili su juče Gorana Pržulja (31) i još šest osoba koje navodno pripadaju njegovoj kriminalnoj grupi i pretresli sedam lokacija u Lukavici, Vojkovićima i Kantonu Sarajevo.

Hapšenje i pretresi obavljeni su na osnovu operativnih saznanja da je grupa Gorana Pržulja ponovo aktivna u krađi automobila. Pretres na osmoj lokaciji nije bio završen do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske".

"Glas Srpske" nezvanično saznaje da su, osim Pržulja, uhapšeni Ranko Draškić (41), Milan Međo (42), Goran Ninković (30), Milosav Samardžić (34), Boško Škrkar (26) i Radislav Gavrić (29).

Pržulja, koji je bivši policajac, Vrhovni sud RS je 2. septembra prošle godine sa drugim članovima automafije osudio na kaznu zatvora od četiri godine.

Osuđen je jer je kao šef organizovane zločinačke organizacije vršio krađu automobila, a kod njih u pretresu je policija našla i veću količinu droge i oružja.

Pržulj je bio na izdržavanju kazne u KPZ Foča, ali je uhapšen na dopustu jer je koristio zatvorske pogodnosti. U Istočnom Sarajevu navode da je Pržulj vrlo često boravio kod kuće, iako je trebalo da bude u zatvoru.

- Pržulj nije uhapšen. Nemoj me ništa pitati, ne mogu da komentarišem. On se vodi kao zatvorenik. Za sve komentare pitajte ministra - rekao je direktor KPZ Foča Siniša Golijanin.

Prilikom jučerašnje akcije tokom pretresa pronađen je alat koji se koristi za krađu automobila - dekoder za vozila i dva "sirova" ključa (lomača), te tri radio-stanice - motorole.

Prilikom pretresa pronađen je i pištolj marke "zastava" kalibra 6,35 milimetara, određena količina pištoljske municije, deset mobilnih telefona, tri SIM kartice, ukradeni motor "skuter" i nekoliko ključeva za automobile.

"Motorole"

"Motorole", koje je u akciji pronašla policija, u trenutku oduzimanja su imale radnu frekvenciju policije MUP-a Republike Srpske i MUP-a Kantona Sarajeva. One su najvjerovatnije korišćene prilikom krađe vozila radi lociranja položaja policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana