Против пет лица подигнута оптужница због шверца цигаретама

Срна
Против пет лица подигнута оптужница због шверца цигаретама

САРАЈЕВО- Суд БиХ потврдио је оптужницу против пет лица због недозвољеног промета 24.000 кутија цигарета тржишне вриједности веће од 100.000 КМ.

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Ранка Вуковића, Ведрана Вуковића, Славомира Пејовића, Недељка Мијовића и Недељка Шаренца.

Они су оптужени да су, након што су претходно Шаренац и Ранко Вуковић набавили велику количину цигарета које нису биле обиљежене акцизним маркицама, заједно са осталим оптуженима учествовали у превозу цигарета ради даље продаје, а с циљем остваривања незаконите имовинске користи, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

У оптужници се наводи да су оптужени цигарете у више наврата, у укупној количини од 23.850 кутија, с циљем даље продаје транспортовали на подручју БиХ, у чему су их открили и спријечили Гранична полиција БиХ и друге надлежне агенције за спровођење закона.

Они су оптужени да су незаконито стављали у промет производе који нису обиљежени контролним и пореским маркицама на начин прописан пореским законодавством БиХ, чиме су починили кривично дјело недозвољен промет акцизних производа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана