Protiv pet lica podignuta optužnica zbog šverca cigaretama

Srna
Protiv pet lica podignuta optužnica zbog šverca cigaretama

SARAJEVO- Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv pet lica zbog nedozvoljenog prometa 24.000 kutija cigareta tržišne vrijednosti veće od 100.000 KM.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Ranka Vukovića, Vedrana Vukovića, Slavomira Pejovića, Nedeljka Mijovića i Nedeljka Šarenca.

Oni su optuženi da su, nakon što su prethodno Šarenac i Ranko Vuković nabavili veliku količinu cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicama, zajedno sa ostalim optuženima učestvovali u prevozu cigareta radi dalje prodaje, a s ciljem ostvarivanja nezakonite imovinske koristi, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U optužnici se navodi da su optuženi cigarete u više navrata, u ukupnoj količini od 23.850 kutija, s ciljem dalje prodaje transportovali na području BiH, u čemu su ih otkrili i spriječili Granična policija BiH i druge nadležne agencije za sprovođenje zakona.

Oni su optuženi da su nezakonito stavljali u promet proizvode koji nisu obilježeni kontrolnim i poreskim markicama na način propisan poreskim zakonodavstvom BiH, čime su počinili krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana