Признао да је 11 пута изазвао пожар у мјесту Дужи

Срна
Foto: Илустрација

Лице осумњичено да је изазвало пожар у мјесту Дужи код Требиња признало је да је то учинило 11 пута, рекао је замјеник начелника Полицијске управе Требиње Петар Козјак.

Козјак је рекао да је ово лице, које има између 20 и 25 година, више пута привођено, али је извршење прекршаја признало тек након што су га приликом посљедњег пожара уочили ватрогасци и припадници Оружаних снага БиХ.

Он је на конференцији за новинаре апеловао да се грађани уздрже од паљења ватре на отвореном, с обзиром на то да тренутне временске прилике погодују неконтролисаном ширењу ватре, те напоменуо да је идентификовано лице које је изазвало пожар на Чемерну.

Козјак је рекао да је број кривичних дјела на подручју источне Херцеговине у јулу мањи за 40 одсто у односу на исти мјесец прошле године, а незнатно је повећано нарушавање јавног реда и мира и саобраћајних незгода што се, каже, може приписати туристичкој сезони.

Начелник Сектора полиције Полицијске управе Требиње Миодраг Јанковић рекао је да је у јулу забиљежено 26 случајева нарушавања јавног реда и мира, што је више за четири у односу на исти мјесец претходне године.

Када је ријеч о безбједности саобраћаја, Јанковић је навео да се у јулу догодило 39 саобраћајних незгода, што је више за три незгоде, али да погинулих није било.

- Из саобраћаја су искључена 132 возача, од којих 108 због вожње под утицајем алкохола - додао је Јанковић.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Велибор Вукоје рекао је да је у јулу евидентирано 19 кривичних дјела, што је за 40 одсто мање у односу на исти период прошле године.

- Коефицијент укупне расвијетљености кривичних дјела је 85 одсто - истакао је Вукоје. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана