Priznao da je 11 puta izazvao požar u mjestu Duži

Srna
Foto: Ilustracija

Lice osumnjičeno da je izazvalo požar u mjestu Duži kod Trebinja priznalo je da je to učinilo 11 puta, rekao je zamjenik načelnika Policijske uprave Trebinje Petar Kozjak.

Kozjak je rekao da je ovo lice, koje ima između 20 i 25 godina, više puta privođeno, ali je izvršenje prekršaja priznalo tek nakon što su ga prilikom posljednjeg požara uočili vatrogasci i pripadnici Oružanih snaga BiH.

On je na konferenciji za novinare apelovao da se građani uzdrže od paljenja vatre na otvorenom, s obzirom na to da trenutne vremenske prilike pogoduju nekontrolisanom širenju vatre, te napomenuo da je identifikovano lice koje je izazvalo požar na Čemernu.

Kozjak je rekao da je broj krivičnih djela na području istočne Hercegovine u julu manji za 40 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, a neznatno je povećano narušavanje javnog reda i mira i saobraćajnih nezgoda što se, kaže, može pripisati turističkoj sezoni.

Načelnik Sektora policije Policijske uprave Trebinje Miodrag Janković rekao je da je u julu zabilježeno 26 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, što je više za četiri u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

Kada je riječ o bezbjednosti saobraćaja, Janković je naveo da se u julu dogodilo 39 saobraćajnih nezgoda, što je više za tri nezgode, ali da poginulih nije bilo.

- Iz saobraćaja su isključena 132 vozača, od kojih 108 zbog vožnje pod uticajem alkohola - dodao je Janković.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Velibor Vukoje rekao je da je u julu evidentirano 19 krivičnih djela, što je za 40 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

- Koeficijent ukupne rasvijetljenosti krivičnih djela je 85 odsto - istakao je Vukoje. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana