Притворени осумњичени за шверц 23 килограма кокаина

Н. Т.
Притворени осумњичени за шверц 23 килограма кокаина

САРАЈЕВО - Славку Брборовићу (58) из Кнежева и Жељку Максимовићу (50) из Јајца који су ухапшени у наставку акције "Транспортер" због сумње да су прокријумчарили најмање 23 килограм кокаина, Суд БиХ је одредио притвор.

Како је саопштено из поменуте правосудне институције притвор им је одређен због бојазни од бјекства, опасности да ће уништити, сакрити, измијенити или кривотворити доказе и трагове важне за кривични поступак, утицати на свједоке, саучеснике или прикриваче и због бојазни да ће поновити кривично дјело.

Брборовић и Максимовић ухапшени су у суботу, а терете их да су били дио криминалне групе којом је руководио Бојан Цвијетић.

- Осумњичени Брборовић и Максимовић су под истрагом због сумње да су дужи временски период, са специјално преправљеним возилом, вршили међународно кријумчарење и неовлаштен промет већих количина кокаина. Најмање 23 килограма су прокријумчарили на подручје БиХ. Дрогу су набављали у Холандији и Белгији, а кријумчарили су је преко Чешке и Њемачке и препродавали на територији БиХ, те тако стицали већу новчану или неку другу корист за себе или друге - саопштили су раније из Тужилаштва БиХ и додали да осумњичене терете за организовани криминал и неовлаштени промет опојним дрогама, а Брборовића и за недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја.

Према незваничним информацијама Максимовић и Брборовић су били курири за криминалну групу коју је предводили осумњичени Цвијетић и Јеленко Кнежевић.

Акција "Транспортер" почела је у новембру 2021. године када је заплијењено 303 килограма сканка и 56 килограма кокаина и ухапшено је више особа због шверца дрогом.

Осим Цвијетића, који је био савјетник Драгана Мектића у вријеме његовог мандата као министра безбједности БиХ, те Миловановића у акцији "Транспортер" раније ухапшен Петар Дукић из Бањалуке у чијем возилу су нађена 303 килограма сканка вриједног 1,2 милиона КМ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана