Pritvoreni osumnjičeni za šverc 23 kilograma kokaina

N. T.
Pritvoreni osumnjičeni za šverc 23 kilograma kokaina

SARAJEVO - Slavku Brboroviću (58) iz Kneževa i Željku Maksimoviću (50) iz Jajca koji su uhapšeni u nastavku akcije "Transporter" zbog sumnje da su prokrijumčarili najmanje 23 kilogram kokaina, Sud BiH je odredio pritvor.

Kako je saopšteno iz pomenute pravosudne institucije pritvor im je određen zbog bojazni od bjekstva, opasnosti da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za krivični postupak, uticati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače i zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo.

Brborović i Maksimović uhapšeni su u subotu, a terete ih da su bili dio kriminalne grupe kojom je rukovodio Bojan Cvijetić.

- Osumnjičeni Brborović i Maksimović su pod istragom zbog sumnje da su duži vremenski period, sa specijalno prepravljenim vozilom, vršili međunarodno krijumčarenje i neovlašten promet većih količina kokaina. Najmanje 23 kilograma su prokrijumčarili na područje BiH. Drogu su nabavljali u Holandiji i Belgiji, a krijumčarili su je preko Češke i Njemačke i preprodavali na teritoriji BiH, te tako sticali veću novčanu ili neku drugu korist za sebe ili druge - saopštili su ranije iz Tužilaštva BiH i dodali da osumnjičene terete za organizovani kriminal i neovlašteni promet opojnim drogama, a Brborovića i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Prema nezvaničnim informacijama Maksimović i Brborović su bili kuriri za kriminalnu grupu koju je predvodili osumnjičeni Cvijetić i Jelenko Knežević.

Akcija "Transporter" počela je u novembru 2021. godine kada je zaplijenjeno 303 kilograma skanka i 56 kilograma kokaina i uhapšeno je više osoba zbog šverca drogom.

Osim Cvijetića, koji je bio savjetnik Dragana Mektića u vrijeme njegovog mandata kao ministra bezbjednosti BiH, te Milovanovića u akciji "Transporter" ranije uhapšen Petar Dukić iz Banjaluke u čijem vozilu su nađena 303 kilograma skanka vrijednog 1,2 miliona KM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana