Притворен осумњичени који је бацио бомбе на локал „Три Брљка“ у Шамцу

Небојша Томашевић
Притворен осумњичени који је бацио бомбе на локал „Три Брљка“ у Шамцу

ШАМАЦ – Судија за претходни поступак Основног суда у Шамцу одредио је једномјесечни притвор Бранку С. који је осумњичен да је бацио три ручне бомбе испред локала „Три Брљка"у мјесту Писари код Шамца, а затим покушао и да испали ракету из ручног бацача „зоља" потврђено је „Гласу Српске".

Како је саопштено на страници добојског Окружног тужилаштва, наводећи иницијале, Бранку С. се на терет ставља изазивање опште опасности, оштећење и одузимање туђе ствари и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.Наводе да је притвор осумњиченом одређен због бојазни од бјекства, понављања кривичног дјела, тежине кривичног дјела и бојазни од узнемирења јавности.

Бранка С. терете да је 17. јануара након претходног сукоба са присутним лицима у  угоститељском објекту „Три Брљка“дошао испред тог објекта носећи са собом три ручне бомбе и ручни бацач ракета „зољу”.

- Након тога је   у правцу угоститељског објектабацио три ручне бомбе које су експлодирале испред, а усљед  експлозија  је дошло до оштећења стаклених површина на предњем дијелу угоститељског објекта, оштећења на возилу „шкода“ власништво М. А. а које користи С.Б., , Оштећена је и  фасада, прозори и „свјетларник“ на кући власништво А.М., а  која се налази преко пута наведеног угоститељског објекта. Осумњичени је осим тога  припремао активирање ручног бацача ракета тако што је исти „развукао“ али није успио извући кочницу за активирање, након чега је бацач ракета оставио-наводе се у саопштењу  добојског Окружног тужилаштва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана