Pritvoren osumnjičeni koji je bacio bombe na lokal „Tri Brljka“ u Šamcu

Nebojša Tomašević
Pritvoren osumnjičeni koji je bacio bombe na lokal „Tri Brljka“ u Šamcu

ŠAMAC – Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Šamcu odredio je jednomjesečni pritvor Branku S. koji je osumnjičen da je bacio tri ručne bombe ispred lokala „Tri Brljka"u mjestu Pisari kod Šamca, a zatim pokušao i da ispali raketu iz ručnog bacača „zolja" potvrđeno je „Glasu Srpske".

Kako je saopšteno na stranici dobojskog Okružnog tužilaštva, navodeći inicijale, Branku S. se na teret stavlja izazivanje opšte opasnosti, oštećenje i oduzimanje tuđe stvari i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.Navode da je pritvor osumnjičenom određen zbog bojazni od bjekstva, ponavljanja krivičnog djela, težine krivičnog djela i bojazni od uznemirenja javnosti.

Branka S. terete da je 17. januara nakon prethodnog sukoba sa prisutnim licima u  ugostiteljskom objektu „Tri Brljka“došao ispred tog objekta noseći sa sobom tri ručne bombe i ručni bacač raketa „zolju”.

- Nakon toga je   u pravcu ugostiteljskog objektabacio tri ručne bombe koje su eksplodirale ispred, a usljed  eksplozija  je došlo do oštećenja staklenih površina na prednjem dijelu ugostiteljskog objekta, oštećenja na vozilu „škoda“ vlasništvo M. A. a koje koristi S.B., , Oštećena je i  fasada, prozori i „svjetlarnik“ na kući vlasništvo A.M., a  koja se nalazi preko puta navedenog ugostiteljskog objekta. Osumnjičeni je osim toga  pripremao aktiviranje ručnog bacača raketa tako što je isti „razvukao“ ali nije uspio izvući kočnicu za aktiviranje, nakon čega je bacač raketa ostavio-navode se u saopštenju  dobojskog Okružnog tužilaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana