Притворен Брчак који је након провале кућу запалио хепо коцкама

Небојша Томашевић
Притворен Брчак који је након провале кућу запалио хепо коцкама

БРЧКО - Мирославу Томићу (31) из Брчког одређен је једномјесечни притвор због сумње да је провалио у једну кућу , а затим је запалио хепо коцкама.

Притвор му је одредио Основни суд у Брчком због бојазни да би могао поновити кривично дјело, с обзиром да је осуђиван за слична кривична дјела, али и за убиство комшинице.

Из Тужилаштва Брчко дистрикта саопштили су да Томића терете да је прије седам дана у мјесту Дубраве,  разбио прозор на кући Ж. Г. ушао унутра и подметнуо пожар.

- Он је у дневном боравку уз помоћ хепо коцки запалио кревет у кући. Пожар се са кревета проширио и на остале просторије унутар куће које су изгорјеле. Сумња се, такође, да је Томић  украо и дијелове санитарне и друге опреме- наводи се у наредби за провођење истраге.

Томића је Полиција Брчко дистрикта БиХ ухапсила 10. јануара, те га наредног дана довела у просторије Тужилаштва и предала тужиоцу на даљње процесуирање.

- Иако се осумњичени може жалити Апелационом суду Дистрикта, жалба на рјешења о притвору не задржава његово извршење. Тужилаштво и Полиција с друге стране интензивно настављају прикупљање доказа за кривична дјела паљевине и тешке крађе - наводи се у саопштењу Тужилаштва Брчко дистрикта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана