Pritvoren Brčak koji je nakon provale kuću zapalio hepo kockama

Nebojša Tomašević
Pritvoren Brčak koji je nakon provale kuću zapalio hepo kockama

BRČKO - Miroslavu Tomiću (31) iz Brčkog određen je jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je provalio u jednu kuću , a zatim je zapalio hepo kockama.

Pritvor mu je odredio Osnovni sud u Brčkom zbog bojazni da bi mogao ponoviti krivično djelo, s obzirom da je osuđivan za slična krivična djela, ali i za ubistvo komšinice.

Iz Tužilaštva Brčko distrikta saopštili su da Tomića terete da je prije sedam dana u mjestu Dubrave,  razbio prozor na kući Ž. G. ušao unutra i podmetnuo požar.

- On je u dnevnom boravku uz pomoć hepo kocki zapalio krevet u kući. Požar se sa kreveta proširio i na ostale prostorije unutar kuće koje su izgorjele. Sumnja se, takođe, da je Tomić  ukrao i dijelove sanitarne i druge opreme- navodi se u naredbi za provođenje istrage.

Tomića je Policija Brčko distrikta BiH uhapsila 10. januara, te ga narednog dana dovela u prostorije Tužilaštva i predala tužiocu na daljnje procesuiranje.

- Iako se osumnjičeni može žaliti Apelacionom sudu Distrikta, žalba na rješenja o pritvoru ne zadržava njegovo izvršenje. Tužilaštvo i Policija s druge strane intenzivno nastavljaju prikupljanje dokaza za krivična djela paljevine i teške krađe - navodi se u saopštenju Tužilaštva Brčko distrikta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana