Приликом контроле теретних возила утврђени опасни прекршаји

ГС
Foto: Илустрација

Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске утврдили су више недосљедности током појачане контроле учесника у саобраћају на подручју полицијских управа Бијељина и Зворник, са акцентом на контролу радног времена и обавезних одмора возача теретних моторних возила, а код четворице су утврђени опасни прекршаји.

Један возач санкционисан је прекршајним налогом у износу од 3.800 КМ за прекршај скраћења седмичног и дневног одмора и прекорачење непрекидне вожње. Три возача су санкционисана са по 1.000 КМ због прекршаја вожње без дигиталне картице возача, односно непосједовања доказа о радном времену за претходних 28 дана, саопштено је из МУП-а.

Четири возача санкционисана су за прекршаје прекорачења непрекидне вожње и скраћење дневног одмора.

За ове прекршаје слиједи уручивање прекршајних налога правним лицима у износу од 5.000 КМ и одговорним лицима у правном лицу у износу од 1.000 КМ.

Током 16. и 17. маја контролисано је 29 возача теретних моторних возила, а код осам су утврђене неправилности у вези са поштовањем одредаба Закона о радном времену и обавезним одморима мобилних радника и уређајима за евидентирање у друмском превозу, саопштено је из МУП-а Српске.

Приликом контроле код једног возача утврђена је злоупотреба потврде о активностима возача, као и дигиталне картице возача, о чему је обавијештена Републичка управа за инспекцијске послове која ће преузети поступање по наведеном предмету.

Из МУП-а наводе да ће наставити појачану контролу поштовања радног времена и обавезних одмора, те апелују да возачи теретних моторних возила поштују одредбе Закона о радном времену и обавезним одморима мобилних радника и уређајима за евидентирање у друмском превозу, преноси РТРС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана