Prilikom kontrole teretnih vozila utvrđeni opasni prekršaji

GS
Foto: Ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske utvrdili su više nedosljednosti tokom pojačane kontrole učesnika u saobraćaju na području policijskih uprava Bijeljina i Zvornik, sa akcentom na kontrolu radnog vremena i obaveznih odmora vozača teretnih motornih vozila, a kod četvorice su utvrđeni opasni prekršaji.

Jedan vozač sankcionisan je prekršajnim nalogom u iznosu od 3.800 KM za prekršaj skraćenja sedmičnog i dnevnog odmora i prekoračenje neprekidne vožnje. Tri vozača su sankcionisana sa po 1.000 KM zbog prekršaja vožnje bez digitalne kartice vozača, odnosno neposjedovanja dokaza o radnom vremenu za prethodnih 28 dana, saopšteno je iz MUP-a.

Četiri vozača sankcionisana su za prekršaje prekoračenja neprekidne vožnje i skraćenje dnevnog odmora.

Za ove prekršaje slijedi uručivanje prekršajnih naloga pravnim licima u iznosu od 5.000 KM i odgovornim licima u pravnom licu u iznosu od 1.000 KM.

Tokom 16. i 17. maja kontrolisano je 29 vozača teretnih motornih vozila, a kod osam su utvrđene nepravilnosti u vezi sa poštovanjem odredaba Zakona o radnom vremenu i obaveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za evidentiranje u drumskom prevozu, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Prilikom kontrole kod jednog vozača utvrđena je zloupotreba potvrde o aktivnostima vozača, kao i digitalne kartice vozača, o čemu je obaviještena Republička uprava za inspekcijske poslove koja će preuzeti postupanje po navedenom predmetu.

Iz MUP-a navode da će nastaviti pojačanu kontrolu poštovanja radnog vremena i obaveznih odmora, te apeluju da vozači teretnih motornih vozila poštuju odredbe Zakona o radnom vremenu i obaveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za evidentiranje u drumskom prevozu, prenosi RTRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana