Пријетио радници кладионице и њеном дјетету: Предложен притвор осумњиченом за изнуду и зеленаштво

Небојша Томашевић
Пријетио радници кладионице и њеном дјетету: Предложен притвор осумњиченом за изнуду и зеленаштво

БАЊАЛУКА - Поступајући тужилац затражио је одређивање притвора Миши Петковићу ( 42) из Добоја, због постојања основане сумње да је починио кривично дјело зеленаштво и изнуда, саопштило је бањалучко Окружно тужилаштво.

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је Окружном суду у Бањалуци.

 -Осумњичени је у временском периоду од 23. септембра до 21.октобра 2022. године, у улици Царице Милице, град Бања Лука, искористио повјерење оштећене Р.В.Б, раднице у спортској кладионици и њену материјалну ситуацију, те истој дао новац на зајам а за себе уговорио несразмјерну имовинску корист - стоји у саопштењу.

Додаје се да је осумњичени потом упутио озбиљне пријетње по живот и тијело према малољетном дјетету оштећене те употребом ватреног оружја пријетио оштећеној, те је од исте отуђио кључ од кладионице и шифру сефа а потом из сефа узео 7.808,80 КМ, цигарете у вриједности од 1.657,00 КМ  и новац од ваучера у износу 3.165,00 КМ.

 -Тужилац је ставио приједлог за одређивање мјере притвора  због постојања околности које указују на опасност од бјекства осумњиченог, због постојања основане бојазни  да би осумњичени боравком на слободи  могао ометати кривични поступак утицајем на свједоке,те због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да би осумњичени боравком на слободи могао поновити кривично дјело - наводе из тужилаштва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана