Prijetio radnici kladionice i njenom djetetu: Predložen pritvor osumnjičenom za iznudu i zelenaštvo

Nebojša Tomašević
Prijetio radnici kladionice i njenom djetetu: Predložen pritvor osumnjičenom za iznudu i zelenaštvo

BANjALUKA - Postupajući tužilac zatražio je određivanje pritvora Miši Petkoviću ( 42) iz Doboja, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zelenaštvo i iznuda, saopštilo je banjalučko Okružno tužilaštvo.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Okružnom sudu u Banjaluci.

 -Osumnjičeni je u vremenskom periodu od 23. septembra do 21.oktobra 2022. godine, u ulici Carice Milice, grad Banja Luka, iskoristio povjerenje oštećene R.V.B, radnice u sportskoj kladionici i njenu materijalnu situaciju, te istoj dao novac na zajam a za sebe ugovorio nesrazmjernu imovinsku korist - stoji u saopštenju.

Dodaje se da je osumnjičeni potom uputio ozbiljne prijetnje po život i tijelo prema maloljetnom djetetu oštećene te upotrebom vatrenog oružja prijetio oštećenoj, te je od iste otuđio ključ od kladionice i šifru sefa a potom iz sefa uzeo 7.808,80 KM, cigarete u vrijednosti od 1.657,00 KM  i novac od vaučera u iznosu 3.165,00 KM.

 -Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora  zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva osumnjičenog, zbog postojanja osnovane bojazni  da bi osumnjičeni boravkom na slobodi  mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke,te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo - navode iz tužilaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana