Пресуда у предмету Волан: Аутомафијашима 10 и по година робије

Небојша Томашевић
Пресуда у предмету Волан: Аутомафијашима 10 и по година робије

БАЊАЛУКА - Мирослав (35) и Срето Пајић (32) осуђени су у Суду БиХ на 10 и по година затвора јер су као чланови организоване криминалне групе учествовали у крађама возила и изнудама у предмету ”Волан”.

Мирослав је осуђен на шест, а Срето на четири и по године затвора и оба су осуђена за организовани криминал, тешке крађе, инуду. Осим затворских изречене су им новчане казне и то Мирославу од 40.000, а Срети 32.000 КМ.

Пресуда је изречена на основу споразума о признању кривице који су оптужени закључили са Тужилаштвом БиХ.

Како је саопштено из Суда БиХ пресудом је наложено одузимање незакините имовинске користи и то 20.000 КМ од Мирослава, а 15.000 од Срете Пајића.

Након изрицања пресуде Мирославу је пдоружен притвор, а Срето је пуштен и изречене су му мјере забране путовања. Укинута му је ранија мјера забране састајања са одређеним лицима.

Поменути двојац терете да су били дио криминалне групе која се  од  2011. до краја 2017. године бавила  крађом скупоцјених возила те изнудом новца од њихових власника у замјену за поврат аутомобила. Група је дјеловала на територији БиХ, а један број оптужених у овом предмету раније споразумно  признао кривицу док је  против дијела оптужених судски поступак  у току пред Судом БиХ.

Акција „Волан“ је спроведена  2018. године, а након истраге Тужилаштво БиХ је подигло оптужницу против више од 25 особа. Терете их да су као група украли више од 200 скупоцјених возила, чија је укупна вриједност неколико милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана